måndag 10 januari 2011

Surr, surr, surr...

Här sys det för fullt, varje liten ledig stund ägnas åt mönsterritande, tygklippning eller sömnad. Tröjor, tights, klänningar och mössor varvas med stickade mössor och vantar. Kreativt värre!
Här följer några bilder på en del, allt hinner man inte fånga på bild. (Klicka på bilderna för större bild)

 Blå joggingbyxor åt Oliver. Superenkel modell med bara en bensöm och resår i både midja och benslut. Lite på större sidan, men det finns ju växmån då.
 Oliver och dockan med nya kläder.För stora byxor och för liten body åt Oliver... kanske han var i större behov av tröja än dockan. Hmm... Kanske det blir ett kommande projekt.
 Dockan i ny outfit. Tröja och tights av randig trikå med rosa resårer. Klänning i ett mjukt velour/fleece-aktigt tyg, vet faktist inte vad tyget heter.
 Olivers byxor, fläckarna är dreggel efter provning, inget fel på tyget! ;)
 Dockans trikåset. Passar även till baby, tightsen är ca storlek 68 och tröjan ca 74. Går att fås i andra storlekar och färger om någon är intresserad.
 Dockans klänning. Storlek 70. Kantad med dekorsöm, tids- och tålamodskrävande!


Nu följer nya projekt, ett rosa tygstycke har retat mina syfingrar i många år och jag har inte kommit på någon bra idé för tyget förrän igår. Men med två nästan jämngamla tjejer i huset (3 och 4 år) så ska ju det mesta göras dubbelt. 
Sagt och gjort, ett tygstycke på 1,10 meter ska nu förvandlas till 2  par byxor i storlek 104 och 110. 

fortsättning följer...




Inga kommentarer: