måndag 28 februari 2011

Förvaringskorgar

Grönt och svart eller svart och grönt, det väljer man själv. Dessa två åker rakt in i 7-åringens rum. Pyssliga flickor har mycket att förvara och varför inte förvara i något snyggt!

söndag 27 februari 2011

Bilder på många saker.

 Ett par byxor blev det idag. Tunn jeans, med fickor av mönstrat bomullstyg och muddar vid benslut. Storlek 104 och 110
Rosa väska, bilden tagen i blåst så den flög iväg lite, men den är ca 20x25 cm
Singoalla. Blommig trikå och ljusrosa trikå till ärmar. Storlek 110. Supermysig om jag får säga det själv. Dottern på bilden gillar egentligen inte rosa, så den måste ju på något vis vara bra iallafall då... eftersom hon ser så glad ut.
Så här ser byxorna ut på. Pös i benen...
Denna bild blev tagen i farten.



Bebisdräkt. Inte så mycket att förklara kanske. Raglanärmströja med muddar i hals, ärmslut och fåll. Muddbyxor, pösiga sådana, men det är ju bara gosigt! Storlek 56.
Näsduksfodral, grönt, mönstrat bomullstyg på utsidan och hel brunt på insidan.

Sy,sortera,slänga.

SY: Den senaste veckan har jag sytt en hel del små grejer, men inget har fastnat på bild. Batteriet är slut i kameran och lite lat som jag är orkar jag inte byta.
Nåja, ska försöka ta tag i saken. Iallafall har jag sytt en singoalla till dottern, bebiskläder till en nykomling i byn, en handväska till nyblivna storasystern. Testade oxå att sy ett näsduksfodral, bara för att...

SORTERA: senaste tiden har jag gjort massor med nya mönster, men efter att dom använts har dom hamnat i en hög på bordet, så gårdagen gick åt för att sortera och försöka lista ut vilka delar som hör ihop. Det var bara ca 25 olika mönster som nu har varsin plastficka med klädbenämning och storlek på. Alla mina nya fina tyger fick oxå en bättre plats att förvaras på.

SLÄNGA: ja, slänga saker behöver man ibland. Hade ett par misslyckade mössor längst under på mitt sybord som fick åka. Likaså lämnar alla lösklippta trådar och tygändar på bordet och dom fick åka i skräppåsen oxå.

Ja, nu är sybordet rent och fint och alla påbörjade projekt prydligt radade i en papplåda. Bara att fortsätta sy när tiden finns, men nu blir det tårtbak. Maken fyller år och jag ska tillsammans med barnen göra en tårta!

torsdag 24 februari 2011

Tygshopping!

Har varit till Härmä och fyndat tyger tillsammans med Carina 
Roligt hade vi och massor av tyger hittades så nu har jag mycket fint att sy av! :)
Här följer lite bilder...
 Bomullstyger,bomullstyger,bomullstyger....
 Mera bomullstyger...
 Härliga vaxdukstyger, kan bli mycket intressant av det.
 Hmm, svart college ska bilden föreställa, inte lätt att ta bild av det. Det blev bara ca 13-14 meter av det... :) Men det var ju så billigt! ;)
 Ljusbrun finspårig manschester och mörkblå stretch-jeans.
Trikå, trikå, trikå. Försökte verkligen undvika de "flickiga" färgerna denna gång. Lyckades väl ganska bra, rött går väl oxå åt en pojke. :)

torsdag 17 februari 2011

Om man ingen bebis har får man låna en. ;)

Sötaste Felicia ställde något motvilligt upp som modell för mina bebiskläder, som lön för modelljobbet fick hon behålla byxorna! :)

onsdag 16 februari 2011

Gårdagen var en skapande dag, färdigställde många projekt.
Bjuder på lite bilder.
 Stickade sockor. Beställningar åt släktingar.
 Kuddar, Avlånga grejer med vadd inuti. Tyget är från JYSK.
 Body, byxor, mössa och kofta. Trikå och velour. Storlek 62.
Mössa och vantar, Trikå, fodrade med microfleece.

tisdag 15 februari 2011

Hinner, hinner inte...

Snabb uppdatering sen förra inlägget::

klippta delar:
   4 plagg/grejer utan mönster
   2 plagg/grejer med gammalt mönster
   3 plagg/grejer med nytt mönster


färdigställda projekt: 5
påbörjade projekt: 4

BONUS: 2 st  99% färdigt stickade sockor... Jippii!! :)

Lust att sy och skapa nu: 110 %
Tid att ens titta på mina tyger nu: 10%
I brist på annat sätter jag in en tulpan-bild... vissa hade ju födelsedag denna vecka.... ;)

måndag 7 februari 2011

Jag vill oxå ha.

När småsystrarna fick se storasysters linne ville dom ha likadana. Jag var ju bara tvungen att sy linnen åt småsystrarna då oxå.
Lillasyster var lätt, rosa var den självklara färgen, men mellansyster,allt UTOM rosa... Än var det grönt som storasysters linne, än var det rött,vitt,gult. Ända tills jag tog fram alla tyger som INTE var rosa så fick hon välja själv. Det blev en orange-aktig variant.





Orange linne, trikå med en hel del lycra. Jättegosig kvalite men knepgit att fålla.
Grönt linne, trikå med mycket bomull, inte så mycket stretch.
Rosa linne, trikå med lagom stretch...
Alla tyger från kangastukku.com

söndag 6 februari 2011

Tröjor

Symaskinen fick ge sig, idag var det jag som bestämde!!
Tog en liten kaffepaus efter linne-krånglet och sen började jag sy igen. Hade två färdigt klippta t-skjortor som väntade.
Och här är resultatet! Två lika men ändå olika tröjor. Gillar färgkombinationen skarpt!
 Brun och turkos trikå och turkos resår från tanssivalanka.fi Storlek 86. Mönster från Ottobre!
 Och så här glad blev jag över min nya tröja! :)

Krångel!

Äldsta dottern önskade sig ett nytt linne, för det hon hade var visst fel färg (rosa)! :)
Vi letade mönster tillsammans, hon hjälpte mig rita mönster och välja tyg... så långt allt väl!

Sen kom vi till sömnaden, Allt krånglade, först var det overlocktråden som skulle bråka. Fick trä om alla trådar flera gånger innan det funkade. Sen blev det fel inställning på trådarna, vissa blev väldigt lösa och andra enormt spända. Suck, där borde man ha tagit paus.

Nåja, fick sytt ihop linnet någorlunda. Sen skulle jag börja bandkanta... undertråden bråkade, övertråden bråkade, ALLT bråkade!! Till o med min kära kaffekopp var i vägen, brak i golvet med den och en stor spricka! Där borde man ha tagit nästa paus
.
Sen skulle jag försöka sy fast kanterna med tvillingnål, ni kan ju tänka er, KRÅNGEL!!! Sprättade, sprättade och sprättade!!! Fick göra om flera gånger, för ett litet skruttet linne!!

Nu äntligen har jag fått den färdig, efter tre!! timmar! Jag menar, TRE timmar....! Får det ta så länge??  Hoppas verkligen att dottern blir nöjd, för jag har inte tyg så det räcker till en till i samma färg. Ska försöka ta en bild när dottern kommer hem. Kanske symaskinen borde ta paus resten av dagen, eller vågar man testa igen...

fredag 4 februari 2011

Skidpåse

I brist på sytid slänger jag in en bild på en skidpåse jag sytt.
En lång ganska enkel sak som är väldigt praktisk i sin funktion. Sydd i enstex.
Hade inget mönster, mätte skidorna och lag till ordentlig "växmån". Höftade till en lagom bredd. Klippte ut en avlång sak, ca 170x55. Sydde dragkedja i ena änden. Sydde fast två handtag. Sökte ett kastrullock som hade samma omkrets som bredden på påsen Sydde fast rundlarna i ändarna. Klart!
Dottern blev mer än nöjd! :)

tisdag 1 februari 2011

Tygkasse.

Inspirerad av Ericas tygverkstad har jag oxå knåpat ihop tygkassar idag. Väldigt bra blev dom, och togs i användning direkt av min 3-åring och 4-åring. Just nu är det väldigt skoj att fylla alla slags väskor och kassar med leksaker. Så då passar det ju bra med ett par nya, rejäla väskor.
Tyget blev ett lakanstyg med lilla spöket Laban på.  Snörena fick flickorna välja färg på själva.
Mönster, inget egentligen, klippte en passlig avlång tygbit. Sydde en kanal i övre ändarna och sydde ihop påsarna i sidorna ända upp till kanalen. Trädde sen i två snören i kanlen.